info@karti.com.mk

 

- Карта за посетители на Skopje Whiskey Fest, која вклучува 5 кредити за дегустација (по 20мл) - Во вредноста на картата е вклучена и брендирана чаша Skopje Whiskey Fest
- Карта за посетители на Skopje Whiskey Fest, која вклучува 6 кредити и 4 "Golden" кредити за дегустација на премиум виски. - Во вредноста на картата е вклучена и брендирана чашка Skopje Whiskey Fest
2000 ДЕНАРИ(КАРТИ ВО ОГРАНИЧЕН БРОЈ) КАРИТЕ ЌЕ ИМААТ ВРЕДНОСТ ВО ДЕГУСТАЦИИ КАКО ГОЛДЕН КАРТИТЕ И СЛЕДНИВЕ ДОПОЛНИТЕЛНИ ПОВОЛНОСТИ: -ОВОЈ ЧАС Е ОВОЗМОЖЕН СО ЦЕЛ ПОГОЛЕМА КОНЦЕНТРАЦИЈА НА ПРОФЕСИОНАЛЦИТЕ ВО ОВОЈ СЕГМЕНТ И ЌЕ ОВОЗМОЖИ ПОЛЕСНА ИНТЕРАКЦИЈА -НА ПОСЕТИТЕЛИТЕ СО ГЛАВНИТЕ ПРИСУТНИ ДОМАШНИ И СТРАНСКИ СУБЈЕКТИ НА ВИСКИ ФЕЛАТА КОИ ЌЕ БИДАТ ЗАДОЛЖЕНИ ДА ПРИСУСТВУВААТ ВО ОВАА СААТНИЦА; -НА СТРАСНИТЕ ЉУБИТЕЛИ И ЕНТУЗИЈАСТИ ЌЕ ИМ БИДЕ ОВОЗМОЖЕНО ПОРЕЛАКСИРАНО РАЗГЛЕДУВАЊЕ И ДЕГУСТАЦИЈА НА ВИСКИ; -ПОЗАДИ ВИСКИ ПУЛТОВИТЕ ОСВЕН ОФИЦИЈАЛНИТЕ ВИСКИ ПРЕЗЕНТЕРИ ЌЕ СТОЈАТ И ГЛАВНИТЕ ПРЕТСТАВНИЦИ НА БРЕНДОВИТЕ И/ИЛИ ДОСТАПНИТЕ БРЕНД АМБАСАДОРИ СО КОИ ПОЛЕСНО ЌЕ МОЖЕТЕ ДА СТАПИТЕ ВО КОНТАКТ И ДА ИМ ПОСТАВУВАТЕ ПРАШАЊА. -ДЕГУСТАЦИЈА НА СПЕЦИФИЧНИ ПРОИЗВОДИ ОД ВИСКИ; -LIVE STREAMING STORY СО МОДЕРАТОР ДИРЕКТНО ПРЕНЕСУВАНО НА ОФИЦИЈАЛНАТА ИНСТАГРАМ СТРАНА.
- “Singleton - The upstream swimming whisky" - Предавач: Nikolay Neykov, Reserve Ambassador for DIAGEO - Тема: The Singleton - Прекрасно гастрономско искуство преку совршени комбинации на Singleton (12YO, 15YO, 18YO) и храна
- Jack Daniel’s family of brands - Предавач: Предавач: Filip Pletes- Brand Advocacy Manager West Balkan - Тема: Jack Daniels низ приказни и тејстинг Од секогаш ве интересирале тајните на едно од најстарите виски во Америка? Придружете се со нашиот Brand Advocacy Manager Filip Pletes во откривање на Jack Daniels низ приказни и тејстинг, а исто така и за самиот Jack Daniels, човекот кој стои позади овој легендарен бренд.

SKOPJE WHISKEY FEST 1.0

22, 23 ноември, Skopje Marriott Hotel

Виски Фестивалите се оддржуваат скоро во сите поголеми метрополи од нашето опкружување и глобално. Оваа есен Скопје ќе се вброи во тоа друштво и ќе го има својот прв Whiskey Fest. СКОПЈЕ ВИСКИ ФЕСТ е настан кој ќе му додаде вредност на градот убав како метропола која нуди префинети содржини за квалитетно секојдневие. Овој фестивал e наменет да го подигне нивото на виски културата и да го поддржи виски сегментот во нашата земја, a воедно да влијае позитивно на изборот и зголемувањето на виски понудата на продажните рафтови. Пo SKOPJE WHISKEY FEST Скопје ќе биде додадено на мапата на градови во кои се одржуваат виски фестивали.

Еден податок за организаторот – БОТТЕГА ЕВЕНТИ:
По спроведеното истражување и по примерот на регионалните и интернационалните виски фестивали, со голема поддршка на организаторите на WHISKEY FEST SOFIA и по стекнатото искуство од одржаното предиздание на SKOPJE WHISKEY FEST, во рамките на the GENTLEMEN’S EXPO ’19, конечно се ублажи климата за прв пат кај нас да се одржи премиерното издание 1.0 на SKOPJE WHISKEY FEST.

 

На Skopje Whiskey Fest 1.0 ќе имате можност на едно место да дегустирате над 30 различни брендови виски, сингл малтови, бурбони и да доживеете несекојдневно виски искуство.

На SKOPJE WHISKEY FEST 1.0 ќе бидат претставени виски пијалоци, сингл малтови, бурбони од повеќе дестилерии и области на производство - некои се добро познати за публиката, а некои се ретки и специфични и со сигурност ќе побудат особен интерес кај познавачите на виски пијалоците и ентузијастите.

Детални информации за фестивалот на www.skopjewhiskeyfest.mk

КОНЗУМИРАЈТЕ ОДГОВОРНО! DON'T DRINK & DRIVE!

Организатор: Боттега Евенти