+389 (0)2 3080 111 info@karti.com.mkZOLA JESUS

ноември

10

250 мкд

22:30

МКЦКОНЦЕРТ НА ZOLA JESUS, CINEDAYS 2017

 

Zola Jesus во рамки на турнејата по повод издавањето на новиот албум OKOVI за Sacred Bones Records на 10 ноември ќе настапи во МКЦ Скопје.

Zola Jesus е проект на Nika Roza Danilova, која што создава мрачна музика во која превладуваат нејзините оперски вокали и клавијатурите. По потекло од Медисон, Висконзин, Nika покажува интерес за пеење уште од рана возраст, купувајќи касети со часови по пеење и оперски партитури на седумгодишна возраст, а наскоро потоа, почнува да работи со учител по пеење цели десет години.

ZOLA JESUS за прв пат во Скопје!