info@karti.com.mk

Жизел - балетска претстава

декември

07

400-600 мкд

20:00

Национална Опера и Балет

Адолф Адам

Жизел – 7.12.2021, 20:00 часот

Диригент: Иван Еминовиќ
Кореограф: Жан Корали, Жил Перо, Мариус Петипа, Леонид Лавровски
Адаптација: Ирена Пасариќ (Хрватска)
Сценограф: Александар Ношпал и Михајло Стојановски
Костимограф: Александар Ношпал
Асистент костимограф: Ангела Богеска
Концерт мајстор: Климент Тодороски
Светло дизајн: Милчо Александров
Репетитори: Горан Божинов, Александра Мијалкова, Лора Тарчуговска, Билјана Пашариковска
Фотограф и дизајнер: Емил Петров

Настапуваат:
Жизел: Мими Поп Алексова Атанасовска
Алберт: Бобан Ковачевски
Хиларион: Игор Веланоски
Мирта: Ивана Коцевска
Па де де: Христина Наќевска, Ендру Кук (Англија)