info@karti.com.mk

Заспаната убавица - Обнова

март

28

600-1000 мкд

20:00

Национална опера и балет

ПЕТАР ИЛИЧ ЧАЈКОВСКИ
„Заспаната убавица“
28.3.2023 – 20 часот

Диригент: Бисера Чадловска
Кореограф: Виктор Јаременко (Украина)
Асистенткореограф:Тетјана Белецка (Украина)
Сценограф: Миодраг Табачки (Србија)
Костимограф: Миодраг Табачки (Србија)
Светло дизајн:Милчо Александров
Репетитори: Горан Божинов, Александра Мијалкова,Васил Чичиашвили,Билјана Пашариковска,Наташа Јосифовска,Дафина Данилоска-Кочевска,Лора Тарчуговска
Концерт мајстор: Јане Бакевски

Настапуваат:
Аурора: Марија Кичевска Шокаровска
Дезире: Франциско Хименез Руиз (Шпанија)

Времетраење: 1 час и 50 минути