+389 (0)2 3080 111 info@karti.com.mkWSET - Награда за вина - Ниво 1

мај

09

17700 мкд

9:00 - 17:00

М6 Едукативен ЦентарWSET СЕРТИФИЦИРАНА ОБУКА ЗА ВИНА - НИВО 1

 

Овој курс е наменет за почетници ентузијасти за вино и за професионалци што ја започнуваат својата нова кариера во винската индустрија или во угостителството. Ќе научите да го опишувате виното на лесен но структуриран начин преку видот, мирисот и вкусот, благодарејќи на систематскиот пристап, и ќе можете да ги идентификувате главните стилови на вино. До крајот на курсот, исто така, ќе ги сфатите клучните принципи на спарувањето храна и вино, служењето и чувањето на виното и ќе можете да ги применувате овие принципи во секојдневниот живот и во работата.

Не се потребни претходни познавања. Курсот ќе се изведува на англиски јазик, така што полезно е добро ниво на англиски јазик. По полагањето на завршниот испит, слушателите ќе добијат WSET сертификат и значка.

Повеќе информации тука