info@karti.com.mk

Вечер на украинска музика

март

25

500 мкд

19:00

Хотел Континентал

Вечер на украинска музика

Клуб Класик Континентал /ККК повторно Ве поканува во холот на хотел Континентал, каде што со чаша убаво македонско вино ќе доживеете восхитителни  моменти на естетско задоволство!

Овој пат Ве чека Вечер на украинска музика. Од страна на оперски пејачи Билјана Баевска – сопран, Марија Наумовска – сопран, Јане Дунимаглоски – тенор и Виктор Битовски – тенор ќе бидат изведени вокални дела од украинските автори. Музички соработник и водител – Елена Сиљаноска.

На програмата се делови од опери, оперети, романси и народни песни за дел од кои сигурно не сте знаеле и никогаш немавте можност да ги слушнете во живо!

 Доживејте ја културата на Украина преќу музика и зборот!.. 

Сместувањето на публиката ќе биде на масички за 6 лица. Ве молиме внимавајте на тоа при купување на карти! 

Во холот функционира барот.

Во цената на карта влегува чаша вино.