info@karti.com.mk

Вечер на италијанска музика

јануари

28

300 мкд

19:00

Хотел Континентал

Вечер на италијанска музика

Италија...? О да, тоа пред се е музика !!!

Најдобрите, најпопуларните, повеќе или помалку познати дела од италијански композитори во  ККК - Клуб Класик Континентал, кој секој месец продолжува  да ги собира љубителите на музика и вино!

Во холот на хотелот „Континентал“ млади, а и веќе докажани оперски пејачи ќе ги изведуваат делата од Перголези, Белини, Росини, Верди, Пучини и Џордано.

Ќе биде интересно да ги дознаеете занимливи факти и истории од живот на композиторите, за нивните дела, за времето, во кое тие ја создаваа својата музика...

28 јануари (сабота) во 19.00 , хотел „Континентал„

Сместувањето на публиката ќе биде на масички за 6 лица. Ве молиме внимавајте на тоа при купување на карти! 

Во холот функционира барот.

Во цената на карта влегува чаша вино.