info@karti.com.mk

Три Тенори

април

15

200-300 мкд

19:30

МОБ

Гала концерт Три Тенори

 

Во склоп на Седмото Издание на Фестивалот СЦЕНА НА АЛБАНСКАТА СЕРИОЗНА МУЗИКА, организиран од Здружението „Алегретто“, имаме чест да ве поканиме на ГАЛА КОНЦЕРТОТ ТРИ ТЕНОРИ, каде ќе настапи едно од најпрестижните меѓународни имиња: Тенорот ГИУСЕПЕ ГИПАЛИ заедно со Кастриот Туша во придружба на Енеа Цераши и познатиот виолинист Зеќир Сулкуќи,

Оркестарот ќе го диригира италијанскиот диригент Леонардо Куадрини. Гала концертот Гала концертот ќе се одржи во Македонската Опера и Балет, Скопје, на 15-ти април, 19.30 часот