+389 (0)2 3080 111 info@karti.com.mkSkopje Jazz Festival

октомври

18-21

2900 мкд

20:00

MOBSkopje Jazz Festival - Комплет билети

skopje jazz festival 2018 block karta 

Организатор на настанот: Skopje Jazz festival

Скопскиот џез фестивал е една од водечките културни манифестации во Македонија, со традиција од 37 последователни години и со извонредна репутација во Европа и во светот. Се вбројува меѓу водечките џез фестивали во Европа. Фестивалот започна во 1982 година, а во неговата историја се впишани настапите на најславните имиња на американскиот и европскиот џез, на латино-американската и африканската музика, како и најдобрите македонски музичари. Скопските џез фестивал е член на престижната асоцијација „Европска џез мрежа“ (Europe Jazz Network).

18 OКТОМВРИ

20:00 Македонска опера и балет

ALEXANDER HAWKINS (UK)

DAVID MURRAY QUARTET feat. SAUL WILLIAMS “Blues for Memo” (USA)

24:00 МКЦ Дансинг сала

ARTO LINDSAY & PAAL NILSSEN-LOVE (USA/Norway) 

 

19 OКТОМВРИ

20:00 Македонска опера и балет

WADADA LEO SMITH “Reflections and Meditations on Monk” (USA)

HARRIET TUBMAN (USA)

24:00 МКЦ Дансинг сала

THURSTON MOORE (USA) 

 

20 OКТОМВРИ

20:00 Македонска опера и балет

METTE RASMUSSEN (Denmark)

TRONDHEIM VOICES (Norway)

SUSANA SANTOS SILVA / AB BAARS / HAMID DRAKE (Portugal/Netherlands/USA)

24:00 МКЦ Дансинг сала

MOPO (Finland)

 

21 OКТОМВРИ

20:00 Македонска опера и балет

Toni Kitanovski: 30 years in music

PANDA 5 (Macedonia)

TONI & FRIENDS (Macedonia/USA/Serbia/Peru)