info@karti.com.mk

Шехерзада и Валпургиска Ноќ

октомври

07

400-600 мкд

20:00

Национална Опера и Балет

Шехерзада и Валпургиска Ноќ

07.10.2022

ШЕХЕРЕЗАДА – Николај Римски Корсаков (балет)

Диригент:
Кореограф: Михаил Крапивин (Русија) – со првична постановка на Михаил Фокин
Сценограф: Марија Ветеровска (по сценографијата на Л. Бакст)
Костимограф: Маја Бурсаќ (Србија) – по костимографија на Л. Бакст
Концерт мајстор:
Репетитори:  Горан Божинов,Александра Мијалкова, Билјана Пашариковска,Дафина Данилоска-Кочевска

Солисти:
Забеида: Ивана Коцевска
Златен роб: Балаж Лочеи (Унгарија)

 

 

ВАЛПУРГИСКА НОЌ – Шарл Гуно (балет)

Диригент: Григор Паликаров (Бугарија)
Кореограф: Леонид Лавровски
Редакција на кореографија и режија: Светлана Тоншева (Бугарија)
Костимограф: Изабела Поњавиќ
Концерт мајстор:

 

Солисти:
Марија Кичевска Шокаровска,  Павел Кирчев (Бугарија) и Марко ди Салво (Бугарија)