info@karti.com.mk

Рита - Гаетано Доницети

февруари

01

300 мкд

20:00

Национална опера и балет - мала сцена

Гаетано Доницети
„РИТА“

01.02.2023, 20:00 часот, мала сцена
  
Диригент: Иван Еминовиќ
Режисер: Трајко Јордановски
Асс.Режисер: Љупка Јакимовска
Сценограф / Костимограф: Марија Ветеровска
Концерт мајстор: Игор Тодоров
Светло дизајн: Васко Лисичов
Корепетитор: Андреја Наунов, Јанинка Невчева, Елена Сиљаноска, Јордан Петрушевски

Настапуваат:

Рита: Aна Ројдева
Бепе: Јане Дунимаглоски
Гаспаро: Васко Здравков
Бартоло: Борко Биџовски

Инспициенти:  Љупчо Полизов, Драган Костадиновиќ, Марко Павлевски
Суфлери: Невена Георгиева

*времетраење на претставата 75 минути