info@karti.com.mkRHCP World Tribute

ноември

01

250 мкд

21:00

Станица 26Red Hot Chili Peppers World Tribute (Brasil) 

rhcp worl tribute

Организатор на настанот: Иноватива

“Red Hot Chili Peppers World Tribute“ е бенд формиран во Бразил - São Paulo во 2003 година, и е првиот светски tribute на RHCP. Бендот работи 3 големи турнеи низ европа, едната во 2010 другата во 2013 година низ 38 градови и 11 држави, и 2017 низ повеќе од 50 градови и држави. Оваа година се 4 пат на европска турнеја. Светскиот Tribute на RHCP во Бразил има одржано големи концерти во преку 200 градови, исто така работат големи турнеи и фестивали низ Аргентина и Парагвај. Фронтменот на бендот е близок пријател со вистинските RHCP, и е дел од нивната книга “Fandemonium“ објавена во 2014 година, а бендот е составен од членови  кои се од 3 разлилчни држави, препознатливи се по тоа што ја користат истата сетлиста, истите костими и инструменти, верувајќи дека тоа е единствениот начин да ја создадат истата атмосфера каква што е на концертите на светски познатите Red Hot Chili Peppers.

По барање на публиката,  на 01-ри Ноември повторно во клубот Станица 26 во Скопје, публиката ќе има уште една можност да ја види Бразилската атракција “Red Hot Chili Peppers World Tribute“