info@karti.com.mk

РЕКВИЕМ – ЏУЗЕПЕ ВЕРДИ

мај

26

600-1000 мкд

20:00

Национална опера и балет

НАЦИОНАЛНА ОПЕРА И БАЛЕТ – ОПЕРА
51 МАЈСКИ ОПЕРСКИ ВЕЧЕРИ

ЏУЗЕПЕ ВЕРДИ
„РЕКВИЕМ

26.05.2023 почеток 20ч.

Диригент: Емил Табаков (Emil Tabakov) (Бугарија)
Концертмајстор: Владимир Костов
Хормајстор: Ѓурѓица Дашиќ
Светло дизајн: Перо Марачков
Корепетитор: Елена Сиљаноска, Јанинка Невчева, Андреја Наунов, Јордан Петрушевски

Солисти:
Беса Лугичи – сопран (Косово)
Сања Анастасија – мецосопран (Србија)
Никола Китановски – тенор
Владимир Саздовски – бас

Настапуваат хорот на Националната опера и балет и оркестарот на Филхармонија на Р.С.Македонија