+389 (0)2 3080 111 info@karti.com.mkПрво ќе ме земеш

јануари

30

300 мкд

20:00

Театар КомедијаПрвин ќе ме земеш, после ќе ме...

Театарска претстава Првин ќе ме земеш после ќе ме... Театар Комедија

Дејствието на претставата се случува овде и сега, во еден реален временски интервал, за време на едновечерна средба „на слепо“, помеѓу лекторката Кети-Мјау Соколовска и ветеринарот Ѓорѓи Мучев. Тој, маж со неуспешен брак зад себеси, решен – никогаш повеќе да не се жени и на оваа средба гледа само како на едновечерна авантура, таа – девојка со веќе донесена одлука – да се мажи на оваа средба, уште истата вечер. 

Режијата е на Ѓорѓи Ризески, сценографијата на Роберт Ристов, а костимографијата на Елена Лука. Играат Роберт Ристов, Мирјана Ристов и Дарко Вељиќ.

Театарска претстава Првин ќе ме земеш, после ќе ме... - Театар Комедија