info@karti.com.mk

Пловиме до Св. Наум со Брод Галеб

Екскурзијата со Брод Галеб почнува од Охридското пристаниште во 11:00 часот и се патува долж источниот брег до Св. Наум. 

 Се посетува Музејот на вода (Заливот на коските) со пауза од 20 минути. 

 Во Св. Наум бродот пристигнува во 12:45, каде можете да ги посетите манастирот, црквите, изворите на Охридското Езеро, да ручате во некој од 4-те ресторани или да ги посетите платите. 

 Враќањето кон Охрид е околу 16:30.

Бродската карта за оваа екскурзија чини 900 денари по лице.

 Бројот на билети е ограничен.