info@karti.com.mk

ПЕТ СТАВА ВО ДУР

февруари

28

300-400 мкд

20:00

Македонска филхармонија

ПЕТ СТАВА ВО ДУР

 

Организатор на настанот: Македонска Филхармонија

Диригент: Даниел Рајскин (Русија)

Солист: Андреј Гугнин - пијано (Русија)

Програма:

З. Кодај: Марошек танци*

Ф. Лист: Концерт за пијано и оркестар бр.2

П. И. Чајковски: Симфонија бр. 3

*премиерна изведба во Македонија