info@karti.com.mk

ПАМТИМ САМО СРЕТНЕ ДАНЕ

февруари

24

1500-3000 мкд

20:00

Филхармонија


Music Time Ви претставува уникатен концерт во изведба на Македонска Филхармонија

„ПАМТИМ САМО СРЕТНЕ ДАНЕ“

Публиката ќе има можност да ужива во безвременските хитови на Парни Ваљак, Прљаво Казалиште, Нови Фосили, Сребрна Крила, Аеродром, Габи Новак, Јосипа Лисац, Тајчи.....како и од авторите Зринко Тутиќ, Хусеин Хасанефендиќ-Хуса, Рајко Дујмиќ, Ѓорѓе Новкович,  Дјони Штулиќ, Арсен Дедиќ и други, во малку поразличен аранжман, направен од Јосип Цвитановиќ, Олја Десиќ и Иван Попескиќ.

Солистите во придружба на Македонска Филхармонија, со која ќе диригира Јосип Цвитановиќ, ќе се обидат во една вечер, да направат мал пресек на хитови од Загребачката поп рок школа, како што се Памтим само сретне дане, Кошуља плава, Данас сам луда, За добра стара времена, Љубавна, Још и данас замирише трешња, Мој бијели лабуде, Голубови..... и многу други.

Како вокални солисти ќе настапат музичката икона Габи Новак, легендарните Владо Калембер и Јурица Паѓен, Марко Кутлиќ, Нермин Пушкар, Ивана Мариќ, Агни Авшар.