info@karti.com.mk

„ПАЛЈАЧИ“ – РУЏЕРО ЛЕОНКАВАЛО-РЕПРИЗА

октомври

05

400-600 мкд

20:00

НОБ

„ПАЛЈАЧИ“ – РУЏЕРО ЛЕОНКАВАЛО-РЕПРИЗА

РЕПРИЗА

Руџеро Леонкавало
„ПАЛЈАЧИ“
(опера)
05.10.2021 – 20.00 ч

Диригент:Бисера Чадловска
Режисер: Дејан Прошев
Сценограф: Илина Ангеловска
Костимограф: Никола Булески
Кореограф: Олга Панго
Асс.диригент:Катерина Стојковска
Асс.режисер: Трајко Јордановски
Концерт-мајстор: Јане Бакевски
Асс.хор-мајстор: Јасмина Ѓорѓеска
Светло дизајн: Милчо Александров
Корепетитори: Елена Сиљаноска, Јанинка Невчева, Андреја Наунов

СОЛИСТИ

Канио / Палјачо: Ѓорѓи Цуцковски
Неда / Колoмбина: Дешира Ахмети – Крлиу
Тонио / Тадео: Борис Трајанов
Пепе / Арлекин: Дејан Стоев
Силвио: Ристе Велков

Балет: Ендру Кук ( Англија ), Агим Бафтии и Меланија Гоцевска

Настапуваат хорот и оркестарот на Национална опера и балет

Инспициенти: Љупчо Полизов, Драган Костадиновиќ, Марко Павлевски
СуфлериПавлина Здравкова, Невена Георгиева