+389 (0)2 3080 111 info@karti.com.mkОревокршачка - Петар И. Чајковски

јануари

30

300-500 мкд

20:00

МОБОревокршачка - Петар Илич Чајковски

orevokrshacka - makedonska opera i balet

Организатор на настанот: Македонска Опера и Балет

Музика: П.И.Чајковски
Диригент: Бисера Чадловска
Либрето: М. И. Петипа по сказната на Т. А. Хофман
Кореограф: Василиј Иванович Ваинонен (Русија)
Сценограф: Анатолиј Нежњи (Русија)
Костимограф: Љупка Ристовска

Настапуваат оркестарот, првенци, солисти и целиот балетски ансамбл при НУ МОБ