info@karti.com.mk

MTV 80

ноември

27

600-1000 мкд

20:00

Национална опера и балет

MTV 80's & 90's - The Greatest Hits

Најдобрите хитови од MTV 80’s & 90’s во Скопје – со преку 100 учесници на сцена!

Камерниот оркестар на Битола гостува во Скопје со спектакуларниот концерт MTV 80’s & 90’s The Greatest Hits со кој ќе нè потсети на иконската музика која ја одбележа златната доба на MTV. Прекрасните звуци од најголемите хитови од 80тите и 90тите ќе оживеат на сцената пренесувајќи ја магијата на тие времиња.

Со преку 100 учесници, присутните ќе имаат можност да уживаат во најголемите хитови на безвременските Тина Тарнер, Витни Хјустон, Мајкл Џексон, Шер, Аеросмит, Рики Мартин, Алана Мајлс, Чака Кан, Мадона и многу други. Погответе се за еден незаборавен музички спектал и патување низ времето кога музиката беше израз на револуција, култура и совршенство.

Изведувачи:

  • Love Itoya
  • Агни Авшар
  • Наде Талевска
  • Ана Петановска
  • Јасна Димитровска
  • Ирена Димовска (Памперс)
  • Александра Трајческа
  • Кики Плиш
  • Поп рок хор – Битвокс
  • Балетски играчи при Национална Опера и Балет

Бидете дел од музичката историја.