info@karti.com.mk

МОДОАРС 2022 - 15 години јубилеј

јуни

06

350 мкд

20:00

Филхармонија - мала сала

Фестивал на современа музика

МОДОАРС 2022 - 15 години јубилеј 

Концерт СУПЕРСОНИК

Спектакуларен суперсоничен концерт, спој на класичната и современата музика, на отварањето на јубилејното издание на МОДОАРС 2022. Во првиот дел од концертот се изведува Триптих концертот оп.10 за флејта и камерен оркестар на Антонио Вивалди, а во вториот дел премиерно ќе се изведат авторските композиции за пијано и камерен оркестар на Ема Попивода - Supersonic pieces. 

Солисти:

Џузепе Нова - флејта (Италија)

Ема Попивода - пијано

и

Камерен оркестар Профундис

Диригент: Паоло Шибилиа (Италија)