+389 (0)2 3080 111 info@karti.com.mkЛет над кукавичјото гнездо

јануари

26

200 мкд

20:00

Драмски Театар Лет над кукавичјото гнездо 

ЛЕТ НАД КУКАВИЧЈОТО ГНЕЗДО - Драмски театар - театарска претстава 

 

Режија: Ристо Алексовски
Превод: Марија Димовска
Сценографија и костимографија: Ѓорѓе Јовановиќ
Музика: Милан Димушевски
Асистент на режија: Емилија Спасова
Испициент: Жарко Намичев
Суфлер: Даница Илиева
Тон - мајстор: Димитар Илиоски
Светло - мајстор: Дејан Блажевски

Лица:
Мекмарфи - Сашо Тасевски
Сестра Речид - Емилија Мицевска
Сестра Флин - Соња Стамболџиоска
Хардинг - Благој Чоревски
Чизвик - Диме Илиев
Били - Златко Митрески
Мартини - Ѓорги Тодоровски
Бромден - Ненад Нацев
Д-р Спиви - Игор Ангелов
Ворен - Предраг Павловски
Вилијамс - Игор Георгиев
Кенди Стар - Мелита Софрониоска
Сандра - Александра Павлова

 

Повеќе информации и фотографии за претставата тука.