+389 (0)2 3080 111 info@karti.com.mkЛАУРЕАТИ

јануари

18

од 300 мкд

20:00

Македонска филхармонијаЛАУРЕАТИ

Лауреати - Даниел Каританов - Македонска Филхармонија - пијано - концерт - симфонија

Диригент: Даниел Рајскин (Русија)

Солист: Даниел Каритонов- пијано (Русија)

Програма:

А. Дворжак: Увертира „Карневал“

Ф. Лист: Концерт за пијано и оркестар бр. 1 Еs-dur S124

Ј. Сибелиус: Симфонија бр.2 D-dur оп.43