info@karti.com.mk

„ЛА, ЛА, ЛА…“ – БАЛЕТСКА ПРЕТСТАВА

септември

22

300 мкд

20:00

НОБ

„ЛА, ЛА, ЛА…“ – БАЛЕТСКА ПРЕТСТАВА

Кореограф: Саша Евтимова
Костимограф: Александар Ношпал
Светло дизајн: Милчо Александров
Музика: Драган Ѓаконовски – Шпато, Дуке Бојаџиев, Димитар Масевски
Учествуваат солисти и балетскиот ансамбл при Национална опера и балет

Женски ансамбл: Ангела Велевска, Мила Ниновска, Христина Наќевска, Симона Митовска, Ангела Богатинова, Бојана Христовска, Ивана Димкоска, Меланија Гоцевска, Мартина Димовска
Машки ансамбл:Игор Веланоски, Ендру Кук, Мирослав Митрашиновиќ, Агим Бафтии, Мартин Саздовски, Кристијан Јангос, Јан Кисилев, Никола Орсо

***************************************

Модерен балет за оние што сонуваат за среќа и едни времиња во кои живеевме, луѓето со кои сме ги споделувале тие мигови – ништо не може да го оживее тоа време, тоа сеќавање, тој живот освен една стара музичка миксана лента. Секоја миксана лента раскажува една приказна од различно време. Музиката е таа која не води на незаборавни патувања.

Настанот ќе се одржи според протоколите предвидени со моменталната состојба предизвикана од пандемијата Ковид-19 за одржување настани, одобрени од Комисијата за заразни болести.

Влезот е дозволен само со потврда за извршена вакцинација против КОВИД-19  или потврда за прележан КОВИД-19 во последните 45 дена, сметајќи од денот на оздравувањето.

Задолжително е носење на заштитна маска.