info@karti.com.mk

Концерт на Руски Романси

декември

11

200 мкд

19:30

Салон 19:19 КИЦ

Концерт на Руски Романси

Традиционален концерт на руски романси со учесници на меѓународниот натпревар "Балканска Романсијада" во Салон 19.19 на 11 декември!

Ве очекува средба со популарни и непознати за широка публика прекрасни вокални дела од 19 и 20 век.             

Како и секогаш,  ќе ви презентираме интересни факти и истории за делата, композитори и изведувачи...

Учествуваат: Мартина Станчева, Сара Јанева, Мартина Митревска, Давид Миладинов и Дејан Симоски. 

Гости на концертот: Александра Коцевска, Билјана Камчева, Исабела Димовска и МаријаТашевска.

Музичкиот дел ќе го збогатиме со поезија! Во изведба на ученици од центар за странски јазици Албион  (Куманово) ќе зазвучат на руски и македонски јазик "бисери" на пишаниот збор.