info@karti.com.mk

Концерт на руска вокална музика

декември

07

300 мкд

20:00

Хотел Континентал

Концерт на руска вокална музика

Сите љубители на Руска вокална музика ги каниме во хотел Континентал . Овој пат во прекрасниот новогодишниот амбиент во Холот на хотелот ќе  уживате во арии и романси создадени во периодот од 19 до 21 век проследени со интересен расказ за автори и дела, како  и со чаша убаво вино...

Настапуваат студенти од Музички академии и млади оперски пеачи. 

Автор на проектот, пијанист и водител - корепетитор во Национална опера и балет Елена Сиљаноска.


Важно! ! Поради промена на локација за одржување на настанот ви се извинуваме за намалениот број на достапни влезници. 

Сместувањето на публиката ќе биде на масички за 6 особи. Ве молиме внимавајте на тоа при купување на карти! Сите маси ќе имаат бројки. Ве молиме, да внимавате на бројот на вашата маса!

Концерт на Руска вокална музика е дел од активностите на Здружение на руски сонародници „Чајка“. 

Првиот дел од концертот ќе биде посветен на оперски арии на руски композитори.

А после пауза, ќе има традиционално претставување на руски романси, кои се однесуваат на 19 и 20 век, како и делата, создадени во последниве години и  непознати на македонската публика. 

Ќе настапат учесници и победници од различни години на меѓународниот натпревар  „Романсиада“ .

Концертот ќе се одржи на