info@karti.com.mk

Киборг @ Таксират 2.0

декември

06

200 мкд

20:00

МКЦ

КИБОРГ @ ТАКСИРАТ 2.0

Киборг Таксират

Огранизатор на настанот: Пасворд Продукција

По ланскиот успех, KIBORG повторно во атак со нивниот моќен визуелен саунд на cyber-punk!

КИБОРГ започнува кон крајот на минатиот век – летото ’95 во Скопје.
Многу луѓе минуваат низ бендот, но поради раната фаза на трансплантација, се појавија проблеми со инфекции, отфрлање на делови и силни воспаленија.
По многу жртви, конечната постава беше дефинирана.
Направија неколку свирки, фестивали и се разбира, последнато шоу во ’96 со „Young Gods“, кое им обезбеди место во музичката историја.
Во 1996 година издаваат лимитирана касета со 6 песни. …

КИБОРГ се: Дарко Јаневски – вокали, Перо Стефановски – гитара, Горан Атанасов – тапани, Влад Каевски – клавијатури.