info@karti.com.mk

„КАРМИНА БУРАНА“ – КАРЛ ОРФ

декември

16

400 мкд

20:00

Национална Опера и Балет

„КАРМИНА БУРАНА“ – КАРЛ ОРФ (16.12.2022)

Диригент: Бисера Чадловска
Режисер: Дејан Прошев
Кореограф и либрето: Кан Арслан
Костимограф на опера: Миодраг Табачки (Србија)
Сценограф: Миодраг Табачки (Србија)
Концерт –мајстор:
Репетитори:
Хор мајстори: Ѓургица Дашиќ, Јасмина Горгевска
Корепетитори: Елена Сиљаноска, Јанинка Невчева,
Андреја Наунов и Јордан Петрушевски
Инспициенти: Љупчо Полизов, Драган Костадиновиќ, Марко Павлевски
Суфлер: Невена Георгиева

Солисти на опера:
Сопран: Надe Талевска
Баритон : Васко Здравков
Контра тенор: Денис Димоски

Солисти на балет:

Настапуваат: Хорот,балетскиот ансамбл и оркестарот на Националната опера и балет