+389 (0)2 3080 111 info@karti.com.mkКАПЕТАНОТ ЏОН ПИПЛФОКС

февруари

10

150 мкд

19:00

Драмски ТеатарКАПЕТАНОТ ЏОН ПИПЛФОКС 

kapetanot dzon piplfoks

Режија: Коле Ангеловски

Превод: Димитар Солев

Сценографија: Љубомир Чадиковски

Костимографија: Илина Ангеловска

Музика: Венко Серафимов

Кореографија: Кренаре Невзати Кери

Шминка: Игор Петрески

 

Инспициент: Гоце Бојчев

Суфлер: Жаклина Цветковска

Тон - мајстор: Чедомир Младеновски

Светло - мајстор: Митко Ризов

 

 

КАПЕТАНОТ ЏОН ПИПЛФОКС - ИГОР АНГЕЛОВ

КАПЕТАНОТ ФОКС ЏОНСОН - ТАЦИ ИЛИЕВА ВЕЉИЌ / ЈАНА СТОЈАНОВСКА

СЕКИРАТА - АЛЕКСАНДАР СТЕПАНУЛЕСКИ

КОНОВАЛ - СИМОН МАНАСКОВСКИ

АРЧИБАЛД - ДИМИТРИЈА ДОКСЕВСКИ

УБАВИОТ СМИТ - МАЈА ВЕЉКОВИЌ ПАНОВСКА

ЖЕЛКАТА - ЃОКИЦА ЛУКАРЕВСКИ

ЛАНАБОЈ- ФИЛИП ТРАЈКОВИЌ

ПУДИНГ ЏО - ДУШИЦА СТОЈАНОВСКА

САЈЛАНС - ЗЛАТКО МИТРЕСКИ / ДРИТОН ВЕЈСЕЛИ РОБЕРТ

СМАЈЛ - ЃОРГИ ТОДОРОВСКИ ТЕОДОР

РУМ - АНАСТАС ТАНОВСКИ

ГОЛЕМИОТ ПИРАТ - ЗОРАН ЉУТКОВ

ОЛИВЕР ТИМИДИ - ИГОР ГЕОРГИЕВ

НАЧАЛНИКОТ НА АДМИРАЛИТЕТОТ - ДИМЕ ИЛИЕВ ПЕШТЕРАТА 

ЧУДОВИШТЕТО БРЗОЗБОРЛЕСТИТЕ ЖЕНИ АЛЕКСАНДРА ПАВЛОВА, ВАЛДЕТА ИСМАИЛИ, БИЛЈАНА ЈОВАНОВСКА