info@karti.com.mk

Jingle Bells Symphony

декември

18

600-1000 мкд

20:00

Филхармонија

ПРЕДНОВОГОДИШЕНА КОНЦЕРТНА БАЈКА НА SARAH MACE & THE CHRISTMAS GIRLS И КАМЕРЕН ОРКЕСТАР НА БИТОЛА

На 18.12.2023 година, со почеток во 20 часот, во Македонска Филхармонија, Sarah Mace & the Christmas Girls и Камерниот Оркестар на Битола ексклузивно ќе ја оживеат премиерата на една поинаква зимска концертна приказна насловена како “Jingle Bells Symphony”

Концертот вклучува аранжмани за оркестар и пет уникатни женски вокали, на најпопуларните Божиќни песни во светот, како “Jingle Bells”, “Santa Claus is comin to town”, “Deck the halls”, “All I want for Christmas”  и многу други.

Оваа празнична бајка ќе биде испеана од исклучителните гласови на Сара Мејс, Калина Велковска, Полина Тасева, Ана Петановска и Теа Богатинова, музички сплотени со маестралните музичари од Камерниот оркестар на Битола, под диригентската палка на единствениот Владимир Димовски.

Не пропуштајте ја зимскта музичка бајка која ќе се вреже длабоко во секое сеќавање и ќе им пружи уживање на сите сетила.