info@karti.com.mk

Инферно

февруари

17

300 мкд

20:00

Театар Џинот - Велес

„И Н Ф Е Р Н О“

според Данте Алигиери

Режисер: Дејан Пројковски

Драматург: Сашо Димоски   

Сценограф: Валентин Светозарев 

Костимограф: Раде Василев 

Композитори: Горан Трајкоски и Сашко Костов 

Кореограф: Олга Панго 

Сценски движења: Васил Зафирчев

Видео: Борче Конзулов 

Шминка: Зорица Цветковска 

Асистенти на сценографот: Филип Коруновски и Сергеј Светозарев 

Асистент на режисерот и драматургот: Марија Петреска 

Лектор: Весна Костовска 

Инспициент: Славиша Ѓеоргиев

Изведба на музика во живо: Сашко Костов и Орхидеја Дукова

Дизајн на плакат: Валентин Светозарев 

Фотограф: Данчо Стефков

УЛОГИ:

Данте: Исидор Јовановски

Вергилиј: Васил Зафирчев 

Демонот на мајкоубијците: Кети Борисовска

Демонот на завидливите: Фаик Мефаилоски 

Ангелот на кривоверците: Симона Димковска 

Демонот на властољупците: Благојчо Стојанов 

Демонот на злобните: Томе Станковски 

Демонот на прељубниците: Христина Цветаноска 

Демонот на самоубијците: Марија Баркова 

Луцифер: Жарко Спасовски 

Беатриче: Орхидеја Дукова

Непознатата: Зорица П. Панчиќ 

Мудреци: Томе Станковски, Бранко Михајлоски , Никола Петковиќ 

Жители на пеколот: Кети Борисовска, Симона Димковска, Благојчо Стојанов, Томе Станковски, Христина Цветановска-Станковска, Марија Баркова, Кристина Зафирова, Бранко Михајлоски, Илин Јовановски , Никола Петковиќ, Тодор  Стојковски , Срна Дуковска , Леонида Гулевска 

Технички раководител: Никола Игнов

Манипулант на горен и долен погон: Васко Бојаџиски 

Тон-оператор: Славчо Коцев 

Светло-мајстори: Зоранчо Јордев , Марјан Тодоровски 

Гардеробери: Јулија Ангеловска  , Елена Кочановска 

Декоратери: Игор Гаврилов  , Хишам Латифов, Ѓоре Павлов , Јовица Стаменковски , Горан Димов 

Реквизитер: Благој Илиев