info@karti.com.mk

Концерт по повод 30 години дипломатски односи помеѓу РС Македонија и Шпанија

јуни

04

400 мкд

20:00

Филхармонија - мала сала, Skopje

                    

       Концерт по повод 30 години дипломатски односи помеѓу РС Македонија и Шпанија

  04.06.2024 - Камерна сала, Филхармонија - 20ч.

 

Пијано: Дино Имери

Диригент: Дијана Имери Илкоска

Оркестар: „ID Chamber Orchestra“

Организатор: Амбасада на Шпанија во РС Македонија

 

 

Програма:

 

- Томислав Зографски - Suite for piano (Суита за пијано)

- Manuel de Falla Мануел де Фаља - „Danza ritual del Fuego“ („Ритуалниот танц крај огнот“)

- Frederic Mompou Фредерик Момпу - „Cancion y danza“, бр.3 („Песни и танци“ бр.3)

   „Jeunes Filles au Jardin“ („Младите девојки во градината“)

(од „Сцени од детството“)

 

- Vanja Gjumar Nikolovski Вања Ѓумар Николовски - „Macedance“ *

- Dijana Imeri Ilkoska Дијана Имери Илкоска - „Roots“ for violin and piano („Корени“ за виолина и пијано)

солист: Бојан Илкоски, виолина

 

- Isaac Albéniz Исак Албенис – Spanish Rhapsody op.70, for piano and orchestra (Шпанска рапсодија за пијано и оркестар) ** (арр. Д. Имери Илкоска)

- Damir Imeri Дамир Имери – „Pajdusko dance“ („Пајдушко“)