info@karti.com.mk

Госпоѓиците од Авињон

мај

14

600-1000 мкд

20:00

Национална Опера и Балет

50 МАЈСКИ ОПЕРСКИ ВЕЧЕРИ
(офф програма)
ГОСПОЃИЦИТЕ ОД АВИЊОН
балет во девет слики
14.5.2022 – 20 часот

АВТОРСКА ЕКИПА:
МУЗИКА: Калиопи Букле
КОРЕОГРАФИЈА И РЕЖИЈА: Олга Панго
ЛИБРЕТО И ДРАМАТУРГИЈА: Сашо Димоски
АСИСТЕНТИ НА КОРЕОГРАФОТ: Горан Божинов, Саша Евтимова
КОСТИМОГРАФ: Раде Василев
МУЛТИМЕДИЈА И ДИЗАЈН: Емил Петров
ДИЗАЈН НА СВЕТЛО: Милчо Александров
ДИЗАЈН НА ШМИНКА: Златица Поповска
Користени се сценографски елементи од операта „Змејовата невеста“ – СЦЕНОГРАФ: Валентин Светозарев

Настапуваат:
Олга Коклова: Александра Мијалкова
Дора Маар: Мими Поп-Алексова Атанасовска
Ева Гуел: Ивана Коцевска
МариТерез Валтер: Саша Евтимова
Франсоаз Жило: Христина Наќевска
Поштарот: Мирослав Митрашиновиќ
Слаткарот: Балаж Лашеи (Унгарија)
Пријателот: Агим Бафтии
Чевларот: Ендру Кук (Англија)