info@karti.com.mk

ГАЛА ОПЕРСКИ КОНЦЕРТ И БОЛЕРО, М. РАВЕЛ – БАЛЕТ

ноември

27

300-500 мкд

19:00

Национална Опера и Балет

ГАЛА ОПЕРСКИ КОНЦЕРТ И БОЛЕРО, М. РАВЕЛ – БАЛЕТ

 

 На 27.11.2020 со почеток во 19.00 часот Националната опера и балет ќе одржи ексклузивен оперски гала концерт, посветен на сите здраствени работници, со солистите: Весна Ѓиновска Илкова (сопран), Катерина Стојановска (сопран), Ѓорѓи Цуцковски (тенор) и Владимир Саздовски (бас), во придружба на оркестарот при Националната опера и балет, под диригентската палка на Бисера Чадловска.

Во вториот дел, публиката ќе има можност да го проследи балетот „Болеро“ од Морис Равел, во кореографија на Саша Евтимова, подготвена во согласност со препораките на Комисијата за заразни болести. Тоа е балет под маски, без допир и на дистанца.

Настапува: Женски балетски ансамбл, Катерина Стојановска  – сопран и Оркестарот на Националната опера и балет.

Диригент: Бисера Чадловска

Концерт мајстор: Верица Ламбевска
Кореограф: Саша Евтимова
Светло дизајн:  Милчо Александров

*************************************************

НАПОМЕНА:

Настанот ќе се одржи според протоколите предвидени со моменталната состојба предизвикана од пандемијата Ковид-19 за одржување настани, одобрени од Комисијата за заразни болести. Задолжително е носење на заштитна маска.
Ве молиме, почитувајте ги мерките за заштита.
ПРОТОКОЛ ЗА ПУБЛИКА
Влезот на публиката ќе се одвива во две фази, прва фаза/влез – дезинфекција на раце, обувки и мерење на температура и втора фаза/влез – приложување на билет.
Влезот за публиката е отворен еден час пред почеток на претставата/настанот.
Задолжително носење на маска за секој посетител – влезот нема да биде дозволен без маски;
Задолжителна дезинфекција на раце и обувки на влез,
Задолжително мерење на температура на влез,
Поставени и означени места за влез пред билетарата,
Има јасно и видно истакнато известување за придржување на мерките,
Доколку се покаже температура над 37 с не се пушта да влезе,
Влезот е еден по еден во фоајето со максимално придржување на дистанца од 1.5 до 2 метра,
На влезните врати за публика во гледалиште има по 1 распоредител и се пушта по 1 посетител,
Гардеробата е затворена (секој посетител ќе мора да си ја земе со себе)
Излезот од сала е на принцип 1 по 1 со максимално придржување на дистанца од 1.5 до 2 метра.