info@karti.com.mk

Ezhel 06.04.2025

Април

06

1200 мкд

21:00

Станица 26, Скопје

                                                                               

 

                                                                                                                                                    EZHEL

 

WORLD TOUR 2025

По објавувањето на неговиот следен албум во септември 2024, светски познатиот турски рапер од Берлин, Ezhel, ќе ја започне својата прва светска турнеја.

Ezhel ќе настапува во клубови, сали, фестивали и стадиони насекаде низ светот со неговото лудо и бомбастично шоу.

Ezhel е проминентен претставник на хип-хоп, трaп и реге културата од Турција. Со изненадувачки свеж лиричен стил што е спој на берлинскиот и анатолискиот градски живот, неговото влијание поминува многу граници на сите континенти, бидејќи креира специјална интернационална музичка култура околу турскиот хип-хоп, препознатлива дури и за тие кое не збруваат Турски.