одбери пресметај резервирај потврди

Инферно


Во моментов нема продажба за овој настан
Мапа на салата

НУЦК Јордан Х. К. Џинот

Општи информации

Театар „Јордан Х. К. Џинот“

Националната Установа Центар за култура Театар "Јордан Хаџи Константинов - Џинот" од Велес е една од најстарите и водечки театарски институции во Македонија, основана во 1948 година. Го носи името на својот патрон Јордан Хаџи Константинов - Џинот, првиот македонски драмски писател и основоположник на македонскиот театар. Театарот "Џинот" Велес е државна театарска институција финансирана од Министерството за култура на Република Македонија. Театарот има нова репрезентативна театарска зграда со највисоки технички стандарди.