одбери пресметај резервирај потврди

Блок на кратки документарци за деца Кратки анимирани - FLIPBOOK / ATONAL GLOW


Во моментов нема продажба за овој настан
Мапа на салата

Младински културен центар

Општи информации

Младинскиот културен центар од Скопје е институција од областа на културата со 37 годишно искуство во поттикнувањето, развојот и афирмирањето на творештвото на младите генерации од сите сфери на културното творештво. МКЦ во јавноста е познат како организатор и реализатор на низа значајни меѓународни и државни фестивали, натпревари, изложби, претстави, концерти, предавања и слични настани од областа на културата.
Карактеристични и општо познати активности на МКЦ се: Меѓународниот фестивал Млад отворен театар (МОТ), Меѓународниот филмски фестивал СИНЕДЕЈС,Меѓународниот аматерски театарски фестивал ЛИЦА БЕЗ МАСКИ, Меѓународната манифестација БЕЛА НОЌ, манифестацијата МУЗИКА МЛАДИ СПОРТ, организација на манифестацијата ЗВУЦИТЕ НА ЧАРШИЈАТА, организација на првите изложби на дипломираните студенти од ликовната академија; презентацијата на литературните дела на младите автори, поттикнување на творештвото на најмалдите во рамките на Детскиот креативен центар, едукативните и истражувачки активности на единствениот Планетариум во Македонија, работата и настапите во странство на Женскиот младински хор и Мандолинскиот оркестар и големиот број на концерти на музички групи.