одбери пресметај резервирај потврди

When in Krusevo 2023


Во моментов нема продажба за овој настан
Мапа на салата

Крушево

Општи информации

Крушево е град во западниот дел на Република Македонија, во пазувите на Бушева Планина. Тој е градот на некогашната Крушевска Република. Над градот се наоѓа познатиот споменик Македониум. Со 1.220 метри надморска височина, Крушево претставува единствениот планински град во Македонија и највисокиот град на Балканот