одбери пресметај резервирај потврди

Exit 2023 - Day 4 VIP GOLD


Во моментов нема продажба за овој настан
Мапа на салата

Петроварадинска тврдина

Општи информации

Петроварадинската тврдина е тврдина која се наоѓа во градот Нови Сад, Србија, во населбата Петроварадин на десниот тек од реката Дунав. Денешната тврдина била изградена од страна на Австрија која владеела од 1692 до 1780 година, на местото на поранешна тврдина која била изградена во антчко време. Австријците оваа тврдина ја изградиле поради блискоста на границата со Османлиската империја. Ова место се нарекува и Гибралтар на Дунав.