одбери пресметај резервирај потврди

Кокино Тврдина на сонцето - Паркинг билет 17.09.2021


Во моментов нема продажба за овој настан
Мапа на салата

Мегалитска обсерваторија Кокино

Општи информации

Опсерваторијата Кокино се наоѓа во атарот на општината Старо Нагоричане, на оддалеченост од околу 75 километри од Скопје, односно 35 километри од Куманово. До неа води асфалтен пат, а последните 500 метри треба да се пешачи за да се стигне до самата опсерваторија. Таа е поставена на врвот „Татиќев камен“, на надморска висина од 1 030 метри.