одбери пресметај резервирај потврди

ДАНИЈЕЛА МАРТИНОВИЌ - 07.08.2021

Избери:
Ред во блокот Слободни седишта Цена на билетот
1 30 MKD 700.00
5 34 MKD 700.00
7 36 MKD 700.00
9 39 MKD 700.00
11 44 MKD 700.00
Мапа на салата

Антички Театар

Општи информации

Градителите на Античкиот театар Охрид процениле многу точно каде да се постави  - во центарот на покачениот стар град. Отворениот театар има совршена локација, бидејќи околните два рида (Горни Сарај и Дебој) го чуваат заштитен од ветрови, кои би можеле да ја мешаат акустиката во текот на настапи.
Откриен случајно, а подоцна ископан и во целост, овој споменик на античката грчко-римска култура кој се простира на  4, 000 метри квадратни, денес  се користи и за време на годишниот фестивалот Охридско лето за културни настапи. Театарот нуди прекрасен поглед на Охридското Езеро и планината Галичица на југоисток.