одбери пресметај резервирај потврди

KF Shkendija - NS Mura


Во моментов нема продажба за овој настан
Мапа на салата

Национална Арена Тодор Проески

Општи информации

Национална арена „Тодор Проески“ во Скопје — повеќенаменски стадион кој најчесто се користи за фудбалски натпревари. На него играат фудбалските клубови ФК Работнички и ФК Вардар, како и фудбалската репрезентација на Македонија. Неговиот моментален максимален капацитет изнесува 36.400. Владата на Република Македонија официјално го преименувала стадионот во февруари 2009 и со тоа сега името гласи Национална арена „Тодор Проески“. Старото име на стадионот e „Градски стадион Скопје“, па поради тоа е познат и под прекарот „градски“.