одбери пресметај резервирај потврди

БАЈАГА И ИНСТРУКТОРИ ДОАЃААТ ВО ОХРИД!

Избери:
Ред во блокот Слободни седишта Цена на билетот
1 18 MKD 1,000.00
5 27 MKD 1,000.00
7 32 MKD 1,000.00
9 39 MKD 1,000.00
11 42 MKD 1,000.00
Мапа на салата

Антички Театар

Општи информации

Градителите на Античкиот театар Охрид процениле многу точно каде да се постави  - во центарот на покачениот стар град. Отворениот театар има совршена локација, бидејќи околните два рида (Горни Сарај и Дебој) го чуваат заштитен од ветрови, кои би можеле да ја мешаат акустиката во текот на настапи.
Откриен случајно, а подоцна ископан и во целост, овој споменик на античката грчко-римска култура кој се простира на  4, 000 метри квадратни, денес  се користи и за време на годишниот фестивалот Охридско лето за културни настапи. Театарот нуди прекрасен поглед на Охридското Езеро и планината Галичица на југоисток.