одбери пресметај резервирај потврди

Билет за спас на Вардар


Во моментов нема продажба за овој настан
Мапа на салата

Национална Арена Тодор Проески

Општи информации

Национална арена „Тодор Проески“ во Скопје — повеќенаменски стадион кој најчесто се користи за фудбалски натпревари. На него играат фудбалските клубови ФК Работнички и ФК Вардар, како и фудбалската репрезентација на Македонија. Неговиот моментален максимален капацитет изнесува 36.400. Владата на Република Македонија официјално го преименувала стадионот во февруари 2009 и со тоа сега името гласи Национална арена „Тодор Проески“. Старото име на стадионот e „Градски стадион Скопје“, па поради тоа е познат и под прекарот „градски“.