одбери пресметај резервирај потврди

Вардарски Пастуви 31.01.2020


Во моментов нема продажба за овој настан
Мапа на салата

Театар Комедија

Општи информации

Театар Комедија како национална институција е формиран во ноември 2011 година. На Светскиот ден на татарот, 27 март 2012 со премиерното прикажување на претставата „Ах, љубов моја“, Театар Комедија го означи своето официјално отварање и почеток на една нова театарска историја. Користејќи ја во прво време сцената на Драмски театар, амбициозниот млад тим во март 2014 добива свој објект во центарот на градот, и стариот Театар Центар го освојува како простор за нови и поголеми публики, и за создавање и креирање на нови уметнички светови. Салата има капацитет од 352 седишта, од кои 332 во партер и 20 во ложа.