одбери пресметај резервирај потврди

KF Shkëndija vs F91 Dudelange 23.07.2019


Во моментов нема продажба за овој настан
Мапа на салата

Национална Арена Тодор Проески

Општи информации

Национална арена „Тодор Проески“ во Скопје — повеќенаменски стадион кој најчесто се користи за фудбалски натпревари. На него играат фудбалските клубови ФК Работнички и ФК Вардар, како и фудбалската репрезентација на Македонија. Неговиот моментален максимален капацитет изнесува 36.400. Владата на Република Македонија официјално го преименувала стадионот во февруари 2009 и со тоа сега името гласи Национална арена „Тодор Проески“. Старото име на стадионот e „Градски стадион Скопје“, па поради тоа е познат и под прекарот „градски“.