одбери пресметај резервирај потврди

1850 MKD EARLY BIRD TICKET FOR SUMMIT + EXPO(RESERVE SEAT)

Избери:
Одбери број на билети кои сакаш да ги нарачаш
Цена на билетот: MKD 1,850.00
Мапа на салата

Чифте Амам

Општи информации

Чифте амам — поранешен амам во Скопје, којшто се наоѓа во средишниот дел на Старата скопска чаршија, поточно на потегот меѓу Мурат-пашината џамија и Сули ан. Заедно со овие два објекта ја сочинува единствената постојна „исламска тројка“ на просторот на чаршијата и во Скопје воопшто. Чифте амам денес се употребува како уметничка галерија и во него е сместен дел од поставката на Националната галерија на Македонија.