одбери пресметај резервирај потврди

Marduk / Valkyrja во Скопје! 23.04.2019 МКЦ!


Во моментов нема продажба за овој настан
Мапа на салата

Младински културен центар

Општи информации

Младинскиот културен центар од Скопје е институција од областа на културата со 37 годишно искуство во поттикнувањето, развојот и афирмирањето на творештвото на младите генерации од сите сфери на културното творештво. МКЦ во јавноста е познат како организатор и реализатор на низа значајни меѓународни и државни фестивали, натпревари, изложби, претстави, концерти, предавања и слични настани од областа на културата.
Карактеристични и општо познати активности на МКЦ се: Меѓународниот фестивал Млад отворен театар (МОТ), Меѓународниот филмски фестивал СИНЕДЕЈС,Меѓународниот аматерски театарски фестивал ЛИЦА БЕЗ МАСКИ, Меѓународната манифестација БЕЛА НОЌ, манифестацијата МУЗИКА МЛАДИ СПОРТ, организација на манифестацијата ЗВУЦИТЕ НА ЧАРШИЈАТА, организација на првите изложби на дипломираните студенти од ликовната академија; презентацијата на литературните дела на младите автори, поттикнување на творештвото на најмалдите во рамките на Детскиот креативен центар, едукативните и истражувачки активности на единствениот Планетариум во Македонија, работата и настапите во странство на Женскиот младински хор и Мандолинскиот оркестар и големиот број на концерти на музички групи.