одбери пресметај резервирај потврди

Сонот на Вилијам 16.11.2018 19:00 часот

Избери:
Ред во блокот Слободни седишта Цена на билетот
11 8 MKD 200.00
12 9 MKD 200.00
Мапа на салата

Театар за деца и младинци

Општи информации

Театар за деца и младинци е единствениот национален театар специјализиран за програмата за деца и млади. Првпат ги тргна своите завеси пред публиката во Скопје на 2.02.1990 г. и оттогаш создава бајки со поинаков, ведар и магичен дух . Игра голема улога во уметничкото и културното образование на најмладите благодарение на секојдневниот влог на ансамблот, раководството и целиот театарски тим под финасиската капа на Министерството за култура.