одбери пресметај резервирај потврди

ДОН ЏОВАНИ – ВОЛФГАНГ АМАДЕУС МОЦАРТ (21.02.2018)

Избери:
Ред во блокот Слободни седишта Цена на билетот
2 6 MKD 500.00
10 6 MKD 600.00
Мапа на салата

Македонска Опера и Балет

Општи информации

МНТ работел во истата зграда до Скопски земјотрес 1963, кога таа била тешко оштетена и подоцна урната. После ова, МНТ работел во привремениот објект Театар Центар (страницата не постои, до изградбата на новата зграда на МНТ во 1980-тите. Таа зграда денес ја користи МОБ, а за потребите на МНТ се гради повторно, на истото место и со истиот план, зградата од 1927, урната во земјотресот.